Mixtapes, love & therapy


Η παραπάνω αρκετά επεξεργασμένη φωτογραφία συνοδεύει το τελευταίο mixtape που δημιούργησα, αυτή τη φορά για το διαδικτυακό ραδιόφωνο Amateur Radio. Η πρόσκληση της φίλης Reina από το υπέροχο Litochorian crew :-) ήταν σαγηνευτική. Και έδωσε ένα έναυσμα ή για να το θέσω καλύτερα, προκάλεσε μια δημιουργική έκρηξη για να αρχίσω σχεδόν κατευθείαν να καταγράφω τις καταιγιστικές ιδέες, που εμφανίστηκαν.

Η πρώτη ιδέα ήταν να κάνω μια αφιέρωση στην ίδια και στο καλλιτεχνική της όνομα. Όχι με την έννοια της διάφανης βασίλισσας Reina, αλλά περισσότερο ένα παιχνίδι με τη λέξη REIN, που σημαίνει χαλιναγωγώ ή χαλινάρι, αλλά και τις λέξεις RAIN και REIGN, που προφέρονται σχεδόν το ίδιο. Οι επόμενες ιδέες ήταν δυο τραγούδια, το "Come Rain Or Come Shine", που έδωσε και τον τίτλο αλλά και το "Singing In The Rain". Παράλληλα με το στουντιακό παιχνίδι, έψαχνα μέσα από τίτλους, που άλλαζα στα κομμάτια, να υπάρξει μια ιστορία. Μια ιστορία για τον έρωτα. Το τι μπορεί κανείς να σκεφτεί ψάχνοντας το συγκεκριμένο mixtape είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Είναι ανοιχτό για ερμηνείες, όπως είναι τα όνειρα, τα ταρώ ή ακόμα και διάφορα ψυχοθεραπευτικά συστήματα. Η δική μου προσέγγιση ήταν να βρω την θεραπευτική ιδιότητα του έρωτα, τις αποχρώσεις του ή ακόμα και τις διεργασίες όταν κάποια/ος ανακαλύπτει τον έρωτα, αυτόν που έχει μια μακροχρόνια ευεργετική απήχηση στη ζωή μας.

Τεχνικά, χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μηχανήματα στο στούντιο και για πρώτη φορά επεξεργάστηκα τη φωνή μου με τον τρόπο, που έγινε μέσα από το module της Make Noise, Morphagene, ένα εξαιρετικό εργαλείο για παρόμοια παιχνίδια, για να μην χρησιμοποιήσω τον όρο πειραματισμό. Η συγκεκριμένη προσέγγιση άνοιξε έναν δρόμο, που θέλω να αναζητήσω πολύ περισσότερο και να βελτιώσω φυσικά.


Λίγο πριν την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου mixtape, σκέφτηκα ότι αποτελεί μια θεματική συνέχεια του mixtape "Summer Ghost Love (in Preveza), που παρουσιάστηκε μέσα από το ραδιοφωνό μας, τον Random Access Radio


Και αυτό γιατί η έννοια του ανοιχτού σε ερμηνείες mixtape, που ταυτόχρονα αναζητεί μια θεραπευτική απήχηση τόσο στον δημιουργό και ιδανικά στον θεατή είναι όλα κοινά. Στο "Summer Ghost Love" η διαδικασία ήταν η θεραπεία μέσα από την επεξεργασία του τραύματος από κάποια προηγούμενη σχέση, όπου ο έρωτας κινούνταν ως φάντασμα, και επήλθε η απελευθερωτική επαφή μαζί της. Αντίστοιχα, στο "Come Rain Or Come Shine", η θεραπεία προέρχεται μέσω της επούλωσης των τραυμάτων και τη βύθιση σε έναν ωκεανό συναισθημάτων, αλλά και η συνειδητοποίηση μετά ότι δεν υπάρχουν όρια στον έρωτα, και ότι σε ταξιδεύει παράλληλα πολύ μακριά από το ουράνιο τόξο (που επίσης σχηματίζεται από την επαφή του ήλιου με το νερό, τη βροχή).

Με αυτό το δεύτερο mixtape, ουσιαστικά ισχυροποιείται η κατεύθυνσή μου για πρωτότυπα mixtapes βασισμένων σε δικές μου αυτοσχεδιαστικές κυρίως συνθέσεις, προσπαθώντας να πω μια ανθρώπινη ιστορία, αλλά και να βυθιστώ σε ανθρώπινα συναισθήματα για να βρω (γιατί όχι) την θεραπεία και την ολοκλήρωση.

Σας ευχαριστώ για την ακρόαση και την υποστήριξη!

Σχόλια