Rendeece - Unfocused (The Balinese Dream)


Το κομμάτι unfocused αποτελεί ίσως το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της τελευταίας φάσης όσον αφορά τη μουσική παραγωγή. Αλλά και της αναζήτησης του ήχου μου, της ταυτότητας, των ιδεών, ακόμα και της επιθυμίας των δημιουργικών συνεργασιών.

Οι πρώτες ιδέες προέκυψαν από τον συνεργατικό αυτοσχεδιασμό, που κάναμε με τον Νίκο (Glitch_A) το προηγούμενο καλοκαίρι στο χώρο της Σπείρας στον Άγιο Ανδρέα στην Πρέβεζα. Αμέσως μετά το live μας ήταν κοινή επιθυμία να προκύψει ένα κομμάτι, που θα συνόδευε ένα video που θα συμπεριελάμβανε κομμάτια και του live της Σπείρας.

Από την πλευρά μου ξεκίνησα να οργανώνω το υλικό από τα samples που είχαν χρησιμοποιηθεί, αλλά ταυτόχρονα να κρατήσω την αίσθηση της live εκτέλεσης του (ινδονησιακού custom-made) συνθεσάιζερ ή/και του θορύβου. Δείγματα, φυσικά παρουσιάζονταν στον Νίκο, ο οποίος βοήθησε στο να συνειδητοποιηθεί ή να αναζητηθεί η τελική σύνθεση. Τεχνικά, ακόμα και ο τρόπος της μίξης και του προσωπικού μάστερινγκ είναι χαρακτηριστικός της τελευταίας φάσης.

Αντίστοιχα, ο Νίκος παρουσίασε τις πρώτες απόπειρες ή εκδοχές (αν θέλετε) του βίντεο, όπου σχετικά αμέσως, νιώσαμε την ανάγκη να βρούμε και να επικεντρωθούμε στις βασικές εικόνες, αλλά και να πούμε μια ιστορία. Μια abstract ιστορία, που συνδέει δυο πολιτισμούς, ή δύο κόσμους, της πραγματικότητας και του ονείρου. Όσες φορές το είδα, απόλαυσα σε αυτή την τελική εκδοχή, ότι δεν με ενδιέφερε να βρω το νόημα, απλά χανόμουν στις εικόνες και το ταξίδι μέσα από τις εικόνες. Όχι ότι ήταν λίγη η δουλειά, που κάναμε σε κάποιους νοηματικούς άξονες του βίντεο. Αλλά, τελικά, αυτή ήταν και η επιθυμία μου από τις πρώτες συζητήσεις για τη δημιουργία του βίντεο, που θα συνοδεύει τη μουσική, αλλά και της μουσικής, που θα συνοδεύει το βίντεο. Να είναι ένα αποτέλεσμα, που και τα δύο θα είναι σαν ΜΙΑ οντότητα. Για αυτή τη συνεργασία και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα νιώθω πολύ περήφανος, ελπίζοντας και σε επόμενες οργανικές συνεργασίες.


Για όσους ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το κομμάτι, μπορείτε να το βρείτε και να υποστηρίξετε  τη δουλειά μου, εάν το επιθυμείτε, μέσω της bandcamp σελίδας:

Σχόλια