Meditation Techniques by Niko Trian (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος)


Αν για κάποιο λόγο η καθημερινότητα σας προκαλεί όλο και περισσότερο άγχος, κούραση και απογοήτευση, μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθείτε ότι δεν έχετε αφιερώσει το χρόνο που χρειάζεται στον εαυτό σας, αλλά περισσότερο στο κυνήγι ψευδαισθήσεων; Ψευδαισθήσεων βασισμένων σε "πρότυπα" που επιβάλλει ένας σύγχρονος τρόπος ζωής, που πολλές φορές χάνει σε ανθρωπιά και ειλικρινή κατανόηση ή βαθιά συνείδηση;

Ο φίλος και δάσκαλος Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, επιστρέφει λίγο πριν το τέλος του χρόνου με ένα ακόμα σημαντικό έργο αφιερωμένο στο πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας σε μια εσωτερική αναγέννηση και ουσιαστική αλλαγή. Βοηθώντας μας να κατανοήσουμε το πόσο ευεργετική μπορεί να γίνει στη ζωή μας η καθημερινή ενασχόληση με τον διαλογισμό, την αυτοπαρατήρηση και την εσωτερική θέαση. Προτείνοντας απλά βήματα στο πως μπορεί κάθε ένας από εμάς να τον εντάξει στη ζωή του, μέσα στην καθημερινότητά του. Αλλά και πρακτικές διαλογισμού, που μπορούμε κάθε φορά να ασκούμε για κάποια λεπτά στη ζωή μας. Προσφέροντας την απέραντη χαρά, που μπορεί να αποκομίσει κάποιος κατανοώντας τη σημασία του "Εδώ", την αξία του "Τώρα".

Η ίδια η ανάγνωση του βιβλίου ήταν σαν διαλογισμός, σαν να σταμάτησε ο χρόνος και τα ερωτήματα να βρήκαν έναν οδηγό προς τη σιωπή και κάθε λέξη, κάθε πρόταση, κάθε κομμάτι του να ήταν μέρος ενός υπέροχου κόσμου, του δικού μας εσωτερικού κόσμου.

Κάντε ένα ουσιαστικό δώρο στον εαυτό σας. Αναζητήστε το συγκεκριμένο βιβλίο. Μια πρώτη αναζήτηση μπορεί να γίνει εδώ. :-)

Φυσικά μέσα από το συγκεκριμένο μπλογκ δεν μπορώ να μην ευχηθώ και αυτή η δημιουργία του αγαπημένου αδερφού Νίκου να είναι καλοτάξιδο.

Σχόλια