Late May News 2017


Το γεγονός ότι αραίωσαν σε τόσο μεγάλο βαθμό οι αναρτήσεις του μπλογκ μπορεί να με δυσαρέστησε, αλλά υπήρχαν λόγοι. Κάποιοι πολύ προσωπικοί και κάποιοι δημιουργικοί.

Όσον αφορά τις προσωπικές εμπειρίες, αποφάσισα για μια φορά να μην σταθώ ιδιαίτερα. Αποφάσισα ότι έπρεπε να υπάρξει μια περίοδος σιωπής και... αλχημείας. Μια διαδικασία που τη βρίσκω άκρως θεραπευτική σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου με πολύ άσχημα συναισθήματα και απογοήτευση. Η αλχημεία αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν κόσμο άκρως συναρπαστικό και φυσικά θα επανέλθω με άρθρα, καθώς θα διεισδύει στις πιο δημιουργικές μου αναζητήσεις. 



Όσον αφορά τις δημιουργικές δραστηριότητες, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, να περιμένετε ένα ολοκαίνουριο επεισόδιο Φάουστ, που θα περιέχει πρωτότυπα κομμάτια από Rendeece (το αντίστοιχο καλλιτεχνικό όνομα για τις μουσικές παραγωγές) αποκλειστικά στον ραδιοφωνικό μας σταθμό, Random Access Radio. Επίσης, στο συγκεκριμένο επεισόδιο αλλάζει σιγά-σιγά και ο τρόπος γραφής, αρκετά επηρεασμένος από τις abstract εικόνες, που βασίζονται στη διδασκαλία και τις αναζητήσεις του Jung. Ή έτσι θέλω να πιστεύω.



Ταυτόχρονα, έχει εντατικοποιηθεί η προετοιμασία μας για το νέο θεατρικό στο οποίο συμμετέχω (σύλληψη, σκηνοθεσία). Η βασική φωτογραφία του άρθρου είναι μια από τις πρώιμες εικόνες, που προκύψανε καθώς αναζητούμε να αφηγηθούμε με θεατρικά μέσα την πολύ ιδιαίτερη ιστορία και το προσωπικό ταξίδι μιας νεαρής κοπέλας. Δεν θα πω πολλά τώρα, αλλά είναι ένα έργο, που αρχικές αναφορές υπήρξαν "Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ" από τον Σάμιουελ Μπέκετ, αλλά και η ταινία "LOVE" του Γκασπάρ Νοέ. Η πρώτη παρουσίαση αναμένεται για τον Σεπτέμβριο σε ένα χώρο στην Πρέβεζα, καλώς εχόντων...

Επίσης, με την ομάδα video artists/live visuals Glitch_A, προσπαθούμε να θέσουμε κάποιες βάσεις για ένα κοινό project. Ύστερα, από μια live παρουσίαση του mixtape του παππού



σε ένα τοπικό καφενείο στην Πρέβεζα, του οποίου η προετοιμασία ήταν πολύ μικρή και υπήρξε έντονος αυτοσχεδιασμός, αποφασίσαμε ότι θέλουμε να υπάρξει συνέχεια. Δεν θα πω πολλά ακόμα, απλά αφορά τον κόσμο, που έχει αναδυθεί μέσα από τη δουλειά του Φάουστ και η πρώτη παρουσίαση με τη συνοδεία των live visuals θα γίνει το καλοκαίρι σε κάποιον χώρο στην Πρέβεζα και ελπίζουμε να το μεταφέρουμε και στην Αθήνα και αλλού. ;-)

Μια πρώτη παρουσίαση είχα κάνει σε μια εκδήλωση στο χώρο της Σπείρας στην Πρέβεζα, τα περασμένα Χριστούγεννα, αλλά χωρίς τη συμμετοχή των Glitch_A. Ένα μικρό στιγμιότυπο από video που τράβηξε ο φίλος Λάμπρος Κατσαρός εδώ:



Άλλο ένα προσωπικό project που τρέχει είναι η bandcamp σελίδα μου ως Rendeece. Μεταξύ άλλων ανέβασα τόσο το mixtape του παππού, όπως είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο σταθμό μας, αλλά και δύο κομμάτια, που αναδύθηκαν μέσα από τη δουλειά μου με sampling σε μουσικές της Μέσης Ανατολής. Η σύνδεση των δύο αυτών κυκλοφοριών είναι άμεση φυσικά.





Τέλος, με χαρά βλέπω την εξέλιξη του διαδικτυακού ραδιόφωνού μας, Random Access Radio. Πολύ πρόσφατα ανέβηκε ένα mixtape από το ντουέτο των OTO HIAX, που ήδη με το ντεπούτο άλμπουμ τους, θέσανε πολύ ψηλά τον πήχη. Στην αγαπημένη εταιρεία, Editions Mego. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλο το άλμπουμ.


Και εδώ το εξαιρετικό mixtape τους:


Παρότι ο ρυθμός των mixtapes θα χαλαρώσει, να αναμένετε νέα εξαιρετικά mixtapes και ελπίζουμε και στην απρόβλεπτη συμμετοχή καλλιτεχνών, που δεν περιμένει κανείς να ακούσει σε ένα ελληνικό web radio, που δεν λειτουργεί με επαγγελματικούς όρους. 

Φυσικά θα είμαστε σε επικοινωνία. Εις το επανειδείν! ;-)

Σχόλια