ΦΑΟΥΣΤ_Επεισόδιο 15 - Κήπος Αναψυχής _Soundtrac-es by Chico @ Random Access Radio




Ο κήπος αναψυχής του Κάτω Κόσμου. Ένας σκοτεινός μακρόστενος χώρος με μια μεγάλη οθόνη, όπου παρουσιάζονται διάφορα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την πόλη του Βερολίνου, όπως ήταν πριν τριάντα χρόνια, πριν ξεσπάσει ο φονικός ιός. Μια φωτεινή μητρόπολη, που έσφυζε από κόσμο στους δρόμους, με επιβλητικά μοντέρνα ή και ιστορικά κτίρια. Πάρκα, όπου ο κόσμος έκανε ξένοιαστος τις βόλτες. Ενυδρεία, όπου χάνεσαι στις κινήσεις των χιλιάδων ειδών ψαριών, αλλά και θηλαστικών. Εικόνες, που βοηθούν τους κατοίκους του Κάτω Κόσμου να δραπετεύσουν από την καταπιεσμένη ζωή τους στα υπόγεια αχανή τούνελ. Η σκέψη του Φάουστ χάνεται στο σκοτεινό δρομάκι, όπου είχε εμφανιστεί στο ταξίδι του πίσω στο χρόνο. Στην πρώτη του αίσθηση, το δροσερό αεράκι που άγγιζε το γυμνό σώμα του, αλλά και στον πρώτο ήχο, το γάβγισμα ενός σκύλου, που ακούγονταν από μακριά.

Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει μιαν απάτη. Αυτό που αποκαλείται σήμερα ζωή είναι ένας εγκλωβισμός. Σαν ποντίκια νομίζουμε πως κάποια στιγμή θα δικαιωθούμε για την προσμονή μας σε μια κατάσταση, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια παγίδα.

Ξαφνικά ακούγεται μιαν αναστάτωση έξω από τον κήπο αναψυχής. Κραυγές και πυροβολισμοί. Στην οθόνη τώρα παρουσιάζεται αυτό που γίνεται απέξω. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων ξέφυγε από τους φύλακες της ασφάλειας. Πρόλαβαν και μπήκαν στον ανελκυστήρα για να ανέβουνε στον μολυσμένο Πάνω Κόσμο. Κάποιους τους πυροβολήσανε πριν μπουν στο ανελκυστήρα. Ενώ για αυτούς που φτάσανε επάνω, οι πόρτες δεν ανοίξανε ποτέ. Θανατώθηκαν από ένα δηλητηριώδες αέριο που διέρρευσε στον θάλαμο του ανελκυστήρα.

Τώρα στην οθόνη εμφανίζεται η επιστήμονας1:

"Δόκτωρ Φάουστ, επειγόντως στο γραφείο μου".


Σημειώσεις

  1. Το δέκατο πέμπτο επεισόδιο βασίστηκε στο κεφάλαιο του δεύτερου μέρους "Κήπος Αναψυχής-Πρωϊνός Ήλιος" από το ίδιο το κείμενο του Γκαίτε σε μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη.
  2. Στο επεισόδιο συμμετείχαν οι Λίλα Κουτσοτόλη, Τζο Νάστα, Χρήστος Αργυρός, και Βιργινία Μπάκα.
  3. Πρωτότυπη μουσική: Rendeece.
  4. Σύλληψη & Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Chico.
  5. Χρησιμοποιήθηκαν μέρη/samples από: Berlioz - La Damnation de Faust _ Scene 2/3a - "Les bergers quittent ... Mais d'un eclat guerrier" [Sir Colin Davis - London Symphony Orchestra]

Σχόλια