Late November 16 news


Ήταν το γράμμα του φίλου και δάσκαλου Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, που μου τόνισε ότι έχω παραμελήσει το blog, που αισίως κλείνει τα εφτά χρόνια. Δυστυχώς πέρασαν τέσσερις μήνες χωρίς κάποιο άρθρο, αλλά θα εξηγηθώ. Και θα ακολουθήσουν σύντομα και νέα άρθρα συμπεριλαμβανομένης και της νέας Σχολής Φιλοσοφίας.

Από τον Αύγουστο ξεκίνησαν απανωτές αλλαγές στη ζωή μου και δεν ήμουν ούτε είμαι σε θέση να κάνω εύκολα μια ταξινόμηση σκέψεων, αισθημάτων, ευθυνών, ή ακόμα και ρόλων. Βασικές λέξεις (ή καλύτερα καταστάσεις ή και συμβάντα) κλειδιά, που επηρέασαν έντονα τον ψυχισμό μου (πολύ θετικά κιόλας) όλους αυτούς τους μήνες, συμβίωση, ανακαίνιση, "μερεμέτια", μαστόρια και λοιπά και λοιπά.
Τουλάχιστον, ύστερα από έναν και παραπάνω μήνα πλήρους ανακαίνισης του σπιτιού, μπορώ να πω πως δημιουργήθηκε ο προσωπικός μου χώρος, το στούντιο με πολύ ωραίες πινελιές. Ο τοίχος που δεν φαίνεται ξεκάθαρα στη συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν ιδέα και πρόταση του καλλιτέχνη "μπογιατζή" μας, του ΚΕΖ



O KEZ εκτός της μεγάλης ευθύνης να βάψει το σπίτι μας, θέλησε να κάνει και δυο γκραφίτι/καλλιτεχνικά έργα σε τοίχους στην Πρέβεζα. Το δεύτερο είναι της φωτογραφίας-εξώφυλλου, ενώ το πρώτο εδώ.




Από το δεύτερο έργο του, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω και ένα ερασιτεχνικό βίντεο με τη μουσική του Sun Ra.






Για να μην ξεχαστώ. Τον Αύγουστο υπήρξε και ένα πολύ ενδιαφέρον live project, που ήταν η συνεργασία με τον φίλο σκηνοθέτη και visual artist, Glitch_A. Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε σε ένα αρκετά παρακμιακό, αλλά πολύ αγαπημένο στέκι, το καφενείο "Ο Μάρκος" την live εκδοχή του mixtape "Distorted Memoirs_2".  Παρακάτω τόσο η εκπομπή στο σταθμό μας, Random Access Radio, όσο και η ερασιτεχνική μαγνητοσκόπηση του live. Την αφίσα του live την επιμελήθηκε για άλλη μια φορά η Tzortzina Apostoloulou.







Με τον Glitch_A ήδη βρισκόμαστε στην πολύ αρχική φάση για την επόμενη συνεργασία μας, που θα παρουσιαστεί τον επόμενο Αύγουστο στα πλαίσια ενός επιτυχημένου ανεξάρτητου τοπικού φεστιβάλ.

Μετά το mixtape, στο οποίο έγινε sampling τούρκικων κομματιών, ήταν αρκετά λογική συνέχεια, να αναζητήσω να συνεχίσω τη συγκεκριμένη "έρευνα". Και προέκυψε έτσι η επόμενη ιδέα, το project "Hazar Afsan, of love, murder and oracles_A soundcloud story".


Προσπαθώντας μέσα από τους τίτλους των κομματιών, αλλά και την ατμόσφαιρά τους να δημιουργήσω ένα μουσικό σενάριο, βασισμένο στο επικό έργο (συλλογή παραμυθιών) "Χίλιες και Μια Νύχτες" και κυρίως την ιστορία της Σεχραζάντ και του βασιλιά συζύγου της. Με κάποια "χαλαρή" σχετικά συχνότητα, θα ανεβαίνει ένα νέο κομμάτι το μήνα περίπου. Δίνοντας κάθε φορά και ένα νέο στοιχείο της ιστορίας. Αν αυτά τα κομμάτια επεξεργαστούν περισσότερο για μια πιο "επίσημη" κυκλοφορία, ακόμα δεν μπορώ να απαντήσω. Με αφορμή το συγκεκριμένο project, αλλά και λόγω του μεγάλου κενού των εκπομπών του Φάουστ, αποφάσισα να κάνω ένα νέο mixtape για τον σταθμό μας.


Επειδή ο Φάουστ αποτελεί έναν αγαπημένο μου κόσμο, και ένα πολύ προσωπικό project, σύντομα θα ανεβεί και το νέο, δέκατο τρίτο επεισόδιο, μιας και ολοκληρώθηκε μόλις σήμερα.

Τέλος, ήδη έχουν ξεκινήσει πρόβες για ένα νέο θεατρικό, το οποίο θα παρουσιαστεί σε κάποιον θεατρικό χώρο στην Πρέβεζα. Φυσικά λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Ευχαριστώ για την υποστήριξη και τις αναγνώσεις όλα αυτά τα χρόνια. Στο επανιδείν!!!





Σχόλια