ΦΑΟΥΣΤ_Επεισόδιο 7-Η κουζίνα της Μάγισσας_Soundtrac-es by Chico @ Random Access Radio





Ο Φάουστ περπατάει στα σκοτεινά, υγρά μονοπάτια του Βερολίνου. Πίσω από ένα μεγάλο τείχος ξεπροβάλλουν φωτιές. Ακούγονται κραυγές κόσμου, πυροβολισμοί και σειρήνες. Προσπαθεί να βγει από την άλλη μεριά, αλλά αυτό φαίνεται να μην τελειώνει. Βρίσκει μια σχισμή και καταφέρνει να δει. Διαδραματίζεται μια πολεμική σύρραξη. Ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος υπάρχει μια γυναίκα, που παρακολουθεί ατάραχη. Είναι με γυρισμένη την πλάτη, αλλά ο Φάουστ αναγνωρίζει τη Μαργαρίτα. Προσπαθεί να φωνάξει μέσα από την σχισμή, αλλά είναι αδύνατο να τον ακούσει. Βρίσκει μια αξίνα, και αρχίζει να σπάει τον τσιμεντένιο τοίχο. Ανοίγει μια μεγάλη τρύπα και καταφέρνει να περάσει στην άλλη πλευρά. Πλησιάζει τη Μαργαρίτα και της αγγίζει την πλάτη. Αυτός, που γυρνάει, όμως, είναι ο ιδιοκτήτης του φρικιαστικού κλαμπ. Τον κοιτάει επίμονα, ενώ ο Φάουστ τρομαγμένος, σκοντάφτει και νιώθει σαν να πέφτει στο κενό. Ξυπνάει.

Αυτή 'ναι η πλάση
Στη φέξη, στη χάση
Κυλάει και πάει.
Γυαλί προπαντός
Που γρήγορα σπάει
Και κούφια εντός!
Αλλού γυαλίζει
Κι αλλού σπινθιρίζει,...
Η ζωή σου κλείνει!
Είναι πηλός
Συντρίμμια θα γίνει!

Ο Φάουστ βρίσκεται δεμένος σε μια ξύλινη πολυθρόνα. Μπροστά του ένα πολύ μεγάλο βιομηχανικό εργαστήριο. Στην άλλη πλευρά του εργαστηρίου βρίσκονται κάποιοι κερκοπίθηκοι-πειραματόζωα, που είναι κλεισμένοι σε γυάλες. Μόνο το κεφάλι τους προεξέχει, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι σε μια γυάλα με υγρό. Το σώμα τους δεν έχει καν δέρμα, αλλά μόνο ιστούς. Τα υγρά και το αίμα τους απορροφιούνται και μέσα από σωλήνες μεταφέρονται σε μια γυάλινη πισίνα. Από εκεί μέσα αναδύεται ο τρομακτικός Άγνωστος Άντρας, ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, γυμνός λουσμένος από τα υγρά των κερκοπίθηκων.

Ο Άγνωστος Άντρας ξεπλένεται σε μια ντουζιέρα και στέκεται γυμνός μπροστά στον καθρέφτη. Αρχίζει να βάφει το αλλοιωμένο από πλαστικές εγχειρήσεις πρόσωπό του. Τοποθετεί το πέος ανάμεσα στα σκέλια του και αυτοθαυμάζεται μπροστά στον καθρέφτη παίρνοντας διάφορες θηλυπρεπείς στάσεις σαν να ήταν ερωτικό μοντέλο.

Άγνωστος Άντρας Να 'μαι που (στέκομαι) σα Βασιλιάς... Ή να έλεγα καλύτερα Βασίλισσα... Το στέμμα (μου) λείπει μόνο.

Γυρνάει και κοιτάει τον Φάουστ με σατανικό βλέμμα. Τον πλησιάζει και αρχίζει να τον περιεργάζεται και να τον περιτριγυρίζει σαν να είναι ένα άγριο ζώο, έτοιμο να τον κατασπαράξει. Στέκεται από πάνω και σχεδόν ακουμπάει το πέος του στον ώμο του Φάουστ.

Άγνωστος Άντρας Με βρίσκεις ελκυστικό, ε; Μήπως θα ήθελες να με γαμήσεις;

Κάθεται απότομα πάνω στον Φάουστ και αρχίζει να τρίβεται υποκρινόμενος την ερωτική τους επαφή. Σηκώνεται εξίσου απότομα και του αποκρίνεται επιθετικά, αρπάζοντάς τον από τα μαλλιά και τραβώντας τα με δύναμη.

Άγνωστος Άντρας Γιατί δεν σου σηκώνεται; Σου προκαλώ αηδία;

Πηγαίνει γρήγορα σε έναν πάγκο και αρπάζει μια ένεση. Αναζητεί ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Επειδή δεν το βρίσκει, πάνω στην έξαψή του, σπάει κάτι δοχεία του εργαστηρίου. Τελικά όταν το βρίσκει, βάζει τη σύριγγα και παίρνει όλο το φάρμακο σε υγρή μορφή. Αστραπιαία σχεδόν, βρίσκεται δίπλα στον δεμένο Φάουστ και με απόλυτη ακρίβεια, έχει μπήξει την ένεση στο λαιμό του.

Άγνωστος Άντρας Τι μ'εμποδίζει να σε αφανίσω ετούτη εδώ τη στιγμή; Με αυτή την ένεση θα λιώσουν όλα τα σωθικά σου και δεν θα μπορούν να σε αναγνωρίσουν ούτε καν από το DNA.

Ο Φάουστ έχει τρομοκρατηθεί. Ξαφνικά, όμως, προσέχει μια γυναικεία μορφή να αντανακλάται στον καθρέφτη καθώς ξεπροβάλει από το σκοτάδι. Είναι η Μαργαρίτα.

Μαργαρίτα Βάλεντιν! Σταμάτα τώρα!

Ο Άγνωστος Άντρας-Βάλεντιν κοιτάζει έκπληκτος τη Μαργαρίτα. Και βγάζει την ένεση από το λαιμό του Φάουστ, ο οποίος νιώθει μια τρομερή ανακούφιση. Ο Φάουστ αναφωνεί έκπληκτος τη Μαργαρίτα.

Βάλεντιν Δεν έχω καταλάβει ποτέ πως τα καταφέρνεις, αγαπημένη μου Μάγισσα, και συναναστρέφεσαι με όλους τους προβληματικούς.

Απομακρύνεται κάνοντας κάτι σαν χορευτική πιρουέτα. Τοποθετεί την ένεση στον μεταλλικό πάγκο και αρχίζει να ντύνεται. Ο Φάουστ προσέχει την ομοιότητα της Μαργαρίτας και του Βάλεντιν.

Βάλεντιν Αυτή η εμμονή σου να σώζεις ανούσιες ψυχές, ενώ έχεις μάθει ότι πλησιάζει η Νύχτα της Βαλπούργης, με τρελαίνει.

Μαργαρίτα (εκνευρισμένη) Ενώ εσύ να καθαρίζεις κόσμο σε κάθε σου παραλήρημα, δεν το θεωρείς κτηνωδία.

Ο Φάουστ έχει μείνει άναυδος από τη σκηνή που διαδραματίζεται μπροστά του. Ξαφνικά νιώθει διάφορα έντονα τσιμπήματα στο σώμα του, όπως όταν είχε μπει στη μηχανή του χρόνου για να μεταφερθεί στο παρελθόν. Εξαφανίζεται. Ο Βαλεντίν και η Μαργαρίτα απορροφημένοι στην έντονη συζήτησή τους, δεν προσέχουν την εξαφάνιση του Φάουστ. Κάποια στιγμή μόνο γυρνάνε και κοιτάνε την άδεια πολυθρόνα έκπληκτοι.

Σημειώσεις
  1. Στο έβδομο επεισόδιο χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από το κεφάλαιο "Η κουζίνα της Μάγισσας"  από το ίδιο το κείμενο του Γκαίτε σε μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη (σε πλάγια γραμματοσειρά).
  2. Για την ολοκλήρωση του "πόστερ" της συγκεκριμένης σειράς εκπομπών, σημαντική ήταν η βοήθεια του S/Tools.
  3. Οι μουσικές επιλογές είναι του Γιώργου Οικονόμου, από την δισκογραφία του Exuma, και οι οποίες ταιριάζουν με τις σκηνές που συνοδεύουν.

Σχόλια