FAUST, Episode 6, Του Έρωτα Καημός_ Soundtrac-es by Chico @ Random Access Radio






Βασίσου στις αισθήσεις
... κείνος που όλα τα μετράει
Μοιάζει με ζώο σε βοσκότοπο ξερό,
Που ένα δαιμόνιο... γύρω του γυρνάει,
Ενώ δίπλα λιβάδι βλασταίνει καρπερό.

Ο Φάουστ εισέρχεται μέσα στο club. Την πόρτα την έχει ανοίξει ένας τεράστιος κτηνώδης άντρας, που φοράει μια δερμάτινη μάσκα ποντικού και δερμάτινα ρούχα, που αναδεικνύουν τους έντονους μυς του. Του δείχνει να ανέβει την ψηλή σκάλα που οδηγεί στον κεντρικό χώρο του club. Είναι ένα πολυτελώς ανακαινισμένο νεοκλασσικό κτίριο, ένα παλιό θέατρο. Του Φάουστ του θυμίζει κάτι, που έχει επισκεφθεί. Χωρίς να μπορεί να διακρίνει αν ήταν στο παρελθόν ή στο μέλλον. Ανεβαίνει τις σκάλες. Οι χαμηλοί φωτισμοί προσδίνουν ένα βαθύ μπλε χρώμα στους τοίχους. Κάποιοι τοίχοι έχουν αντικατασταθεί από τζάμι, που μπορούν οι επισκέπτες να δούνε μέσα στα δωμάτια. Στο πρώτο δωμάτιο, στο κέντρο του βρίσκεται ένα μεγάλο κρεβάτι, και μια γυναίκα γυμνή είναι ξαπλωμένη και φωτίζεται από ένα χαμηλό, άσπρο φως. Πάνω από το κρεβάτι είναι κρεμασμένο ένα μικρόφωνο. Η γυναίκα μιλάει γαλλικά και καλεί τους εραστές της. Τους εξηγεί ακριβώς πως θα της κάνουν έρωτα. Η γυναίκα δεν σταματάει να μιλάει, ακόμα και όταν πλησιάζει ο πρώτος της οργασμός. Καθώς έρχεται η κορύφωσή της, τα υγρά της εκτοξεύονται και η ίδια ξεσπάει σε έντονους ερωτικούς σπασμούς και φωνές ταυτόχρονα. Όταν επανέρχεται προκαλεί τους εραστές της να συνεχίσουν, ώστε να συμβεί και η επόμενη εκσπερμάτωσή της.

Σε επόμενο δωμάτιο, ο Φάουστ προσέχει μια γυναίκα που φοράει μόνο τα εσώρουχά της. Το πρόσωπό της το καλύπτει με μια μάσκα αηδονιού. Ένας γυμνός άντρας εισέρχεται στο δωμάτιο. Αυτός φοράει μόνο μια μάσκα γύπα. Το δωμάτιο μοιάζει με κλουβί. Ο άντρας δένει τη γυναίκα σε κάτι που φαίνεται σαν κούνια για πουλιά, η οποία είναι κρεμασμένη από το ταβάνι. Και μπαίνει μέσα της βίαια. Το αηδόνι αρχίζει να τραντάζεται από σπασμούς ηδονής αλυσοδεμένο στην κούνια του. Τα φτερά του χτυπάνε γρήγορα, σαν να θέλει να δραπετεύσει. Η απόδραση όμως μοιάζει αδύνατη.

Στο τέλος της σκάλας, ξεπροβάλλει μια πολύ μεγάλη, σκοτεινή σκηνή θεάτρου. Στο πίσω μέρος γίνονται βιντεοπροβολές, ενώ πάνω στη σκηνή ερωτοτροπούν μεταξύ τους άντρες και γυναίκες. Άντρες, με έντονα βαμμένα τα μάτια και τα πρόσωπά τους, που κάνουν παθιασμένο σεξ με άλλους άντρες, γυναίκες μεταξύ τους, ακόμα και γυναίκες που πηδάνε με δονητές άντρες. Σαν να απολαμβάνουν όλοι, τους σεξουαλικούς τους ρόλους, αλλάζοντας παρτενέρ και σεξουαλικές στάσεις, ενώ από κάτω το κοινό παρακολουθεί εκστασιασμένο.

Ο Φάουστ προσέχει τις προτάσεις που προβάλλονται πάνω στον τοίχο από τον προτζέκτορα.

Σαν του έρωτα καημός.
Ο φόβος τον έχει πια ζαλίσει
Σαν του έρωτα καημός
Πέφτει στη φωτιά ο καψερός
Τον βλέπ'η φόνισσα, γελάει,
Απ' τη χαρά της πώς λυσσάει
Σαν του έρωτα καημός.  


Τα φώτα της σκηνής ξαφνικά σβήνουν. Η σκηνή μοιάζει άδεια. Επικρατεί σιωπή. Το φως ένος προβολέα πέφτει σε ένα έφηβο, παρθένο κορίτσι. Περπατάει πάνω στη σκηνή και πλησιάζει έναν άντρα που εμφανίζεται από το σκοτάδι. Ο συγκεκριμένος άντρας φοράει σκούρο σακάκι. Το πρόσωπό του φαίνεται αλλοιωμένο. Δεν είναι ξεκάθαρο αν φοράει μάσκα ή είναι φυσικά σημάδια. Τα φρύδια του είναι τραβηγμένα προς τα πάνω. Και το στόμα του φαίνεται να έχει ένα μόνιμο χαμόγελο. Το μικρό κορίτσι τον αγγίζει ερωτικά, του κατεβάζει το φερμουάρ και χαϊδεύει το πέος του μέσα από το παντελόνι.

Ο Άγνωστος Άντρας απευθύνεται στο κοινό.

Άγνωστος Άντρας Ο λαός τον διάολο ποτέ δεν τον μυρίζει.
Έστω κι αν απ'το μανίκι τον κρατά.

Ακούγονται διάσπαρτα γέλια από το κοινό.

Άγνωστος Άντρας Άκουσα να τραγουδά μια χορωδία
Σίγουρα θα πρέπει...
Στους θόλους ν'αντηχεί η μελωδία.

Από τα διάφορα δωμάτια που είναι διασκορπισμένα στο κτίριο ακούγονται οι κραυγές ηδονής αντρών και γυναικών. Ενώ ακριβώς την ίδια στιγμή, ο προτζέκτορας προβάλλει τι ακριβώς γίνεται στα δωμάτια αυτά, όπου είναι τοποθετημένες κάμερες και μικρόφωνα.

Όλα τα γυμνά ζευγάρια επανέρχονται στη σκηνή σαν να είναι χορός μιας ιδιαίτερης θεατρικής παράστασης. Ο μυστηριώδης άντρας κατεβάζει το παντελόνι του και μένει γυμνός από τη μέση και κάτω. Aρχίζει να χαϊδεύει το πέος του μπροστά τους.

Άγνωστος Άντρας (απευθυνόμενος στο γυμνό χορό) Τι μπορώ να σας προσφέρω;

Αρχίζουν να του χαϊδέουν τα πόδια και το πέος του, ώστε να ερεθιστεί και να ολοκληρώσει πιο γρήγορα.

Άγνωστος Άντρας Ένα βλέμμα να ρίξετε στη φύση
Το θαύμα άμεσα θ'αρχίσει!
Για κοιτάξτε το λαό πώς το γλεντάει!

Σταδιακά έρχεται σε έκσταση ηδονής και είναι έτοιμος να εκσπερματώσει. Το σπέρμα του ρέει άφθονο και περιχύνει τον γυμνό χορό στα πρόσωπα και τα γυμνά τους σώματα. Τόσο οι άντρες και οι γυναίκες εκστασιάζονται επίσης καθώς ρέει το "θαυματουργό" του σπέρμα πάνω τους. Το σπέρμα όμως αρχίζει να γίνεται σαν οξύ που τους καίει τη σάρκα. Στα σημεία που χύνεται, το δέρμα αρχίζει να λιώνει και σταδιακά τα βογγητά ηδονής μετατρέπονται σε κραυγές πόνου. Ο πόνος γίνεται αφόρητος και ένας-ένας, μία-μία υποκύπτουν στα φρικιαστικά εγκαύματα. Ενώ το κοινό παρακολουθεί σιωπηλό αυτή την άρρωστη τελετουργία.

Ο Φάουστ δεν αντέχει άλλο να παρακολουθήσει το φρικαλέο θέαμα. Του προκαλεί αναγούλα. Σηκώνεται βιαστικά από τη θέση του, αλλά παραπατάει και χτυπάει στη σκάλα. Ο προβολέας χαμηλώνει, ενώ ο "διαβολικός" άντρας προσέχει τον Φάουστ που έχει πέσει λιπόθυμος. Σκοτάδι.

Σημειώσεις
  1. Στο έκτο επεισόδιο χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από τα κεφάλαια "Σπουδαστήριο" και "Το κουτούκι του Άουερμπαχ στη Λειψία" από το ίδιο το κείμενο του Γκαίτε σε μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη (σε πλάγια γραμματοσειρά).
  2. Για την ολοκλήρωση του "πόστερ" της συγκεκριμένης σειράς εκπομπών, σημαντική ήταν η βοήθεια του S/Tools.
  3. Οι μουσικές επιλογές είναι του Γιώργου Οικονόμου, που επέλεξε κομμάτια και τραγούδια, που περιέχουν ερωτικά βογγητά.

Σχόλια