"Θρησκοναρκωμένοι και οι ντίλερς με τα ράσα" του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου


Το να είναι κάποιος άτομο, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η κοινωνία έχει δομηθεί έτσι ώστε να αποβάλει τα άτομα και να ρυθμίζει τις ανάγκες της με το να τα μεταλλάσσει σε εξαρτήματα μιας αχόρταγης μηχανής. Μεγάλο ρόλο στη μετάλλαξη σε μη άνθρωπο παίζει η εκκλησία. Ο κερδοσκοπικός αυτός οργανισμός που πουλάει θρησκότητα.

Το μεγαλύτερο έγκλημα της θρησκείας, έχει να κάνει με την ανακάλυψη της κόλασης και του παραδείσου. Κόλαση θεωρεί το σώμα. Κάτι που είναι απόλυτα θεϊκό, κάτι που είναι η δημιουργία του θεού και το μεγάλο ευφυές δώρο της φύσης προς τον άνθρωπο η εκκλησία το απορρίπτει και το ρίχνει σε χαμηλό επίπεδο. Το σώμα δημιουργεί ευχαρίστηση, και η θρησκεία είναι ενάντια σε κάθε ευχαρίστηση σε κάθε μορφή ψυχαγωγίας και σε κάθε μορφή έκστασης. Όλες οι θρησκείες είναι κατά του σεξ. Ο πιο όμορφος δρόμος για να γνωρίσει κανείς το θεό, το σεξ, απορρίπτεται από όλους τους ρασοφόρους ντίλερς που θέλουν τους πελάτες τους δυστυχισμένους για να τους έχουν υποχείρια τους.

Με απαρχή το σεξ, η εκκλησία έχει δημιουργήσει δόγματα που είναι ενάντια στη ροή της ζωής. Η ζωή είναι ένα ποτάμι, μια συνεχής αλλαγή καταστάσεων και συναισθημάτων και η εκκλησία είναι ακίνητη, σαν κλειδωμένο ταμείο. Έτσι κάνουν τη ζωή έναν σταυρό, μια ανώφελη προσπάθεια, όπου η δυστυχία είναι δεδομένη κάθε στιγμή. Και αυτή τη δυστυχία την ονόμασαν κατάνυξη. Οι άτυχοι που θέλουν να λέγονται χριστιανοί έχουν την ατυχία να περνάνε την εμπειρία της ανόητης μεγάλης βδομάδας. Την κορύφωση της θλίψης. Οι παπάδες οι ίδιοι που σταύρωσαν τον Χριστό, έχτισαν μια επιχείρηση γύρω του που κορυφώνεται με τη σφαγή χιλιάδων προβάτων, ως μεγάλη απόδειξη ότι το παπαδαριό είναι εγκληματίες που δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος. Κάτι ακούστηκε ότι θα βάλουν και ΦΠΑ στα μαγαζιά για να παίρνουν τα κέρδη από τα βαμμένα αυγά, τα τσουρέκια και τις δολοφονίες των αμνών. Κατά τη διάρκεια της θλιβερής βδομάδας παίζεται το μεγάλο θέατρο της γελοιότητας όπου τα δίποδα, θλιμμένα, προχωράνε στα πολυκαταστήματα με σήμα το σταυρό και δηλώνουν το παρόν τους στην ανοησία που λέγεται ορθοδοξία. Είναι απογοητευτικό, ο άνθρωπος να γίνεται υποχείριο του κάθε απατεώνα και να απομακρύνεται από τη μοναδικότητά του, το διαλογισμό και την αγάπη, που μαζί με το σεξ, είναι δρόμοι προς τον θεό.

Το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο είναι η βίβλος. Και είναι ένα ανόητο βιβλίο. Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν γράφτηκαν τόσες ανοησίες μαζεμένες μέσα σε χιλιάδες σελίδες. Πρόκειται για ένα ρηχό ανόητο βιβλίο, όπου ο κάθε τυχάρπαστος στο βάθος του χρόνου έγραψε την ανόητη αράδα του και μέσα στους αιώνες αυτή η ατέρμονη γελοιότητα έγινε το ιερό βιβλίο πάνω στο οποίο χτίστηκαν οι σύγχρονες χριστιανικές κοινωνίες!! Καημένε Χριστούλη αυτό το έκτρωμα τον άνθρωπο δεν μπόρεσες ούτε στάλα να τον αλλάξεις.

Η βίβλος, αυτό το έκτρωμα γεμάτο από ανακρίβειες, ανοησίες και ρηχότητα είναι ο καθρέπτης πάνω στον οποίο αντικατοπτρίζεται όλη η βλακεία της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι τόσο ρηχό βιβλίο, που η εκκλησία φρόντισε να αναφέρεται στις παραβολές, δηλαδή, στην ικανότητα που ανέπτυξε επικοινωνιακά, να παρουσιάζει τις ανοησίες και να τις ερμηνεύει όπως τη βόλευε. Αλίμονο σε εκείνον που δεν πήγαινε με τις βουλές της μεγάλης εξουσίας, τον έκαιγαν, τον βασάνιζαν τον εκτελούσαν. Τα δίποδα πρέπει με κάθε τρόπο να παραμένουν άβουλα.

Οι παραβολές της βίβλου είναι μια απόδειξη ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι θα υποφέρουν για πάντα, αφού θα πρέπει να ασπάζονται όλες αυτές τις δήθεν θεϊκές αηδίες, και να προσέχουν τι λένε αν δεν θέλουν να έχουν πρόβλημα. Η εκκλησία με το να σερβίρει ένα σκληρό τσιμεντένιο περίβλημα στη σκέψη, εμποδίζει τον άνθρωπο να στραφεί προς τα μέσα εκεί που κατοικεί ο θεός. Δόγματα, θρησκευτικά πρέπει, απόρριψη του σώματος και ο φόβος της αμαρτίας με γαρνιτούρα την κόλαση που σιγοβράζει, είναι ο βιασμός της ζωής και του θεού.

Για να πλησιάσει κανείς τον θεό οφείλει να απομακρυνθεί από την θρησκεία. Κυρίως ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία που έχει κάνει τεράστια εγκλήματα. Η μόνη αληθινή θρησκεία είναι η στροφή προς τα μέσα, εκεί που υπάρχει το ίχνος, η ενέργεια του σύμπαντος, εκεί που ο πραγματικά θρησκευόμενος ελεύθερος άνθρωπος, νιώθει την ένωσή του με το όλον, με την ωκεάνια συνείδηση, εκεί που νιώθει πως είναι κομμάτι αυτού του θαύματος που λέγεται ζωή, εκεί που ακουμπάει το άρωμα των λουλουδιών, χορεύει με το τραγούδι των πουλιών αγκαλιάζει τα δέντρα και πετάει με τη δύναμη του αέρα. Όσο τα δίποδα μένουν στην θρησκεία τόσο απομακρύνονται από τη θεϊκότητα. Η ζημιά που έχει κάνει στην ανθρωπότητα αυτού του είδους η επιχείρηση, είναι ανυπολόγιστη.

Είναι χρέος του ελεύθερου ανθρώπου να απομακρύνεται από τα κάθε είδους εκκλησιαστικά ναρκωτικά, από την κάθε είδους χειραφέτηση του πνεύματος, της ελεύθερης σκέψης, της ατομικής ανακάλυψης. Ο θεός είναι μέσα στον καθένα, δεν βρίσκεται στις θλιβερές εικόνες των θλιμμένων ανέραστων αγίων, δεν βρίσκεται στην αηδιαστική μυρωδιά του λιβανιού, δεν βρίσκεται στο φάλτσο του ιερέα που κλαίει την μοίρα του, δεν βρίσκεται στο βραχώδες δόγμα, δεν βρίσκεται στη νηστεία και στον βασανισμό του σώματος. Ο ελεύθερος άνθρωπος νιώθει την πλάση να τον αγκαλιάζει γιατί είναι και ο ίδιος πλάση.

Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ζουν μια βαρετή ζωή, γιατί ακολουθούν αυτά που τους λένε ότι είναι ζωή. Έχουν πάψει να ανακαλύπτουν από μόνοι τους. Θέλουν έτοιμες απαντήσεις στα ερωτήματα και τα ερωτήματα είναι αμέτρητα, δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από έτοιμες απαντήσεις. Είναι άνοστο και άτοπο. Οι θρησκείες, δίνουν έτοιμο φαγητό, σου λένε πώς να τιθασεύσεις τις ορμές σου, πώς να είναι η συμπεριφορά, πώς να κοντρολάρεις τη φύση σου. Περάσανε μια αλυσίδα στο πόδι και ο άνθρωπος την αποδέχτηκε, την ακολούθησε και την προσκύνησε. Έγινε μάζα.

Η εκκλησία παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην αποβλάκωση των μαζών. Έχει δημιουργήσει πανίσχυρους δεσμούς με τη μάσα κάθε είδους. Μασάει τη μάζα. Προς όφελος όχι της εξομολόγησης και της εμβάθυνσης της ψυχής, αλλά της εμβάθυνσης των ταμείων.

Παράλληλα ο αγώνας της στο να κρατήσει τη μάζα σε χαμηλό επίπεδο έχει πολλές παραμέτρους και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Το κυριότερο όπλο έχει να κάνει με την πρόσβαση που έχει στα σχολεία. Είναι έγκλημα και παρανομία του χειρίστου είδους, να επιβάλλει κανείς θρησκευτικές πεποιθήσεις στα νεαρά παιδιά που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους, που πλάθονται και δημιουργούν τις εικόνες τους μέσα από το ευαίσθητο όσο και παρεξηγημένο χώρο του σχολείου. Η εκκλησία έχει εισβάλει με το χείριστο τρόπο και πλασάρει την πραμάτειά της με το έτσι θέλω και με την ανοχή του κράτους. Προσπαθεί και δυστυχώς καταφέρνει να χρησιμοποιεί τα παιδιά ως αυριανούς πελάτες της και τα μαθαίνει να μην σκέφτονται. Η εμπλοκή της θρησκείας στο χώρο της παιδείας έχει εγκληματικές προεκτάσεις. Τα παιδιά οδηγούνται στην πνευματική αποβλάκωση, στο να πιστεύουν σε δόγματα και έτοιμες πνευματικές φαστ φουντ λύσεις και πραγματικά ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί όσον αφορά τις δυνατότητες να καταφέρουν να κάνουν κάτι πέρα από το μαντρί. Η εκκλησία πουλάει φούμαρα και προχωράει με φασιστικό τρόπο στην ανανέωση της πελατείας της, χωρίς φυσικά να ενδιαφέρεται για τον πνευματισμό και την ανάπτυξη των ατόμων.

Αυτοί οι απατεώνες μένουν ατιμώρητοι αιώνες τώρα. Από το πίστευε και μη ερεύνα ως την προσπάθεια να επιβάλουν την απόλυτη ανοησία της βίβλου, οι επιχειρηματίες του θεού, αλωνίζουν έχοντας την εξουσία και την δυνατότητα να καταπατούν το αναφαίρετο δικαίωμα της ατομικότητας και της έρευνας. Τι θα γινόταν άραγε αν αντί για σκουπίδια, οι μαθητές των σχολείων μάθαιναν να διαλογίζονται; Όλο αυτό το σινάφι ως δια μαγείας θα απογυμνώνονταν στα μάτια των ατόμων, γιατί το να είσαι άτομο σημαίνει να είσαι ελεύθερος, έτσι δεν θα έβρισκαν κανένα έδαφος να πουλάνε τα πνευματικά ναρκωτικά τους. Παρά μόνο στους αμετανόητα ηλίθιους. Η εκκλησία θα γκρεμίζονταν. Δια μέσου του διαλογισμού, ο καθένας θα κατανοούσε την πραγματική του φύση, τον πραγματικό θεό που κατοικεί στον καθένα, σε όλες τις υφές της ζωής, θα ένιωθε το θαύμα που λέγεται ζωή, και θα πέταγε στην πυρά,σκουπίδια όπως η βίβλος, οι θλιμμένες εικόνες των ανέραστων αγίων και άλλα κατσαρολικά σκεύη.

Αυτό θα γίνονταν φυσικά. Όχι δια της βίας που χρησιμοποίησε η εκκλησία και εξαπλώθηκε σκοτώνοντας και διαλύοντας θρησκευτικές πεποιθήσεις κοντινές στην πραγματικότητα, παγανιστές μάγους και απλούς ανθρώπους. Κατάφερε να επιβληθεί με το τσεκούρι και το κήρυγμα της ήταν αγάπη. Και όταν τόση η δύναμη του σκότους που κατάφερε να απλώσει, ώστε έκανε τον κόσμο ανόητο και μεταλλαγμένο πνευματικά. Τα εγκλήματά τους είναι αμέτρητα.

Αφού σαν παιδιά περάσουμε από την πλύση εγκεφάλου για την αναγκαιότητα των εκκλησιαστικών σκουπιδιών, αρχίζει μια άλλη διαδικασία. Η προσπάθεια να φορτώσει η εκκλησία το ποίμνιο με ενοχές. Αυτή η προσπάθεια έχει φυσικά τις ρίζες της, στα νεότερα χρόνια του ανθρώπου. Μην κάνεις το ένα είναι κακό, μην κάνεις το άλλο είναι αμαρτία. Μην πιάνεις το πουλί σου ή το αιδοίο σου, είναι χείριστη αμαρτία. Μην κάνεις σεξ θα καείς στην κόλαση. Έτσι τι πετυχαίνουν οι απατεώνες; Απομακρύνουν τον άνθρωπο από τις χαρές της ζωής, γιατί κάθε τι που προκαλεί ευχαρίστηση είναι αμαρτία και επιπλέον καλλιεργούν την ενοχή. Η ενοχή είναι απαραίτητη γιατί αν δεν νιώθεις ένοχος ποιος θα έρθει μετά να σε απαλλάξει από την αμαρτία; Ο παπάς, σε εξομολογεί, είσαι ένοχος αν δεν υπήρχε ενοχή δεν υπήρχε αμαρτία δεν θα υπήρχε και λόγος ύπαρξης της εξομολόγησης, δεν θα υπήρχε και λόγος λύτρωσης από τους καταστηματάρχες που πουλάνε δήθεν θεό. Είναι τόσο ανόητο, τόσο ασύλληπτα ανόητο. Το πολυκαταστάτημα έχει δημιουργήσει και πλασάρει έναν θεό εκδικητικό, έναν θεό σαν τα μούτρα τους, με όλες τις ανθρώπινες ατέλειες που έχουν φέρει την ύπαρξή μας σε αυτό το χάλι. Οι θρησκοναρκωμένοι συνεχίζουν να ακολουθούν αποβλακωμένα και πνευματικά μαστουρωμένα έναν θεό κομμένο και ραμμένο στη μιζέρια τους, ένα δήθεν θεό, που ανταποκρίνεται στις δικές τους μικρότητες της εκδίκησης και της μνησικακίας, "αυτό είναι αμάρτημα θα καείς στην κόλαση". Η θρησκεία και δη η χριστιανική έχει κάνει τόσα εγκλήματα, και έχει καθιερώσει το καθεστώς του φόβου, ως πρότυπο ανάπτυξης. Οι σύγχρονες κοινωνίες με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχουν περάσει το φόβο με κάθε μορφή και έχουν εξαπλώσει την παθολογική τρέλα της κοπαδοποίησης σε όλον τον κόσμο, ωστόσο οι πρώτοι διδάξαντες είναι το παπαδαριό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η εκκλησία και εδώ πρωτοστατεί στο σκοταδισμό.

Ο συνδυασμός αμαρτίας και φόβου για το πυρ το εξώτερον, έχει ριζώσει στις καρδιές των ανθρώπων και τα έχει μεταμορφώσει σε ράτσα ποντικών, που τρέχουν από εδώ και από εκεί, χωρίς λόγο και συγκεκριμένη αιτία, οικειοποιώντας τις έτοιμες απαντήσεις συμφερόντων σε ερωτήματα που οφείλει ο ελεύθερος άνθρωπος να τα εξερευνήσει και να τα απαντήσει μόνος του. Ο συνεχής φόβος για τιμωρία μπλοκάρει την ευφυΐα και προκαλεί αδράνεια, που είναι και η πραγματική αμαρτία. Η αδράνεια είναι για τη ζωή, ότι και η έρευνα για την εκκλησία. Δεν ταιριάζει το ένα με το άλλο. Η εκκλησία θέλει τους ανθρώπους ανόητους και η ζωή θέλει τους ανθρώπους σε εγρήγορση, δυναμικά άτομα, η ζωή είναι κίνηση, είναι έρευνα, αγάπη για το σύμπαν.

Ο Όσο είπε εύστοχα πως η θρησκεία είναι η αυτοκτονία της νοημοσύνης. Έχει απόλυτο δίκιο. Πάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όπως η πνευματική ανάπτυξη, υπάρχει ένα σφυρί που πλανάται πάνω από το κεφάλι και λέει όχι δεν θα αναπτυχθείς θα φροντίσουμε εμείς για σένα, εμείς είμαστε οι εκφραστές του θεού, δια μέσου της βίβλου που είναι τόσο σοφό βιβλίο που παλιά ανέφερε ότι η γη είναι επίπεδη. Και πραγματικά αν κάποιος ψάξει τις ανακρίβειες και τις ανοησίες που αναφέρει θα αναρωτηθεί γιατί ο θεός είναι τόσο βλάκας; Το επίπεδο των θρησκοναρκωμένων δεν θέλει καν να διανοηθεί ότι υπάρχει κάτι άλλο. Το βαθύτερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει είναι να ανάψει ένα κερί εις μνήμην της νοημοσύνης και της ζωής που έχασε και που χάνει κάθε μέρα πιστεύοντας αυτές τις ανοησίες.

Η θρησκεία τσάκισε δίχως οίκτο την ανθρωπότητα αιώνες τώρα. Όμως βρήκε και τα έκανε. Οι άνθρωποι εκπαιδεύονται να είναι ανόητοι και ψεύτες και η θρησκεία βρίσκει πάτημα στην ανοησία και την τονώνει δίνοντας ψέματα αφού είναι η μόνη τροφή που σηκώνει ο νους. Τα μυαλά των ανθρώπων είναι γεμάτα ψέμα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ταυτόχρονα, οι θρησκοναρκωμένοι δεν θέλουν να διανοηθούν ότι πρέπει να πάρουν το μερίδιο της ευθύνης για τη ζωή τους. Ψάχνουν ένα αποκούμπι μια ξένη πλάτη για να φορτώσουν τα δικά τους λάθη και τις δικές τους υπευθυνότητες. Είτε λέγεται σύντροφος είτε ομάδα είτε κόμμα είτε θρησκεία είτε ψευτοθεός, όλα αυτά δεν είναι παρά δεκανίκι για έναν ανώριμο άνθρωπο που αρνείται να πιστέψει και να κατανοήσει ότι αφού γεννήθηκε μόνος και θα πεθάνει μόνος οφείλει να μάθει να ζει και μόνος. Η μοναχικότητα είναι απαραίτητο συστατικό για την πνευματική ανάπτυξη, για να μπορέσει το δίποδο να μετουσιωθεί σε άνθρωπο και από εκεί να δημιουργήσει ανοιχτές και άνετες κοινωνίες αντιλαμβανόμενος και σεβόμενος την ατομικότητα του καθενός και με νόμο για τη λειτουργία των κοινωνιών, το μόνο πραγματικό νόμο που γνωρίζει ο θεός, την αγάπη. Έχουν περάσει τόσοι αιώνες και οι ελεύθεροι άνθρωποι έμειναν στο περιθώριο, οι πολλοί και ανόητοι παραμένουν σκλαβωμένοι πίσω από τις θρησκείες τους και κάθε ρεύμα κοπαδοποίησης, και αφήνουν να περάσει η ζωή τους ψεύτικη όπως τους της εμφύτευσε η εκκλησία και το αντίστοιχο κοινωνικό σινάφι.

Σχόλια